Agoda


Saturday, July 22, 2017

Product Review : Nutri Brown Rice Intant Pack

Kalau cakap pasal brown rice mesti teringat nasik untuk orang sakit diabetes. Dat was what across my mind. Yalah kan, sinonim kot brown rice ni dengan orang kencing manis.

Selalu kita-kita ni memang nan hado la kan nak makan brown rice untuk replace white rice kita tu kan. Sebab selalu dimomokkam cerita brown rice ni tak sedap dan tak puas makan gitu. Honestly,  kalau tanya aku pernah makan or tak brown rice ni memang serius cakap la tak pernah.

Tapi, macam mana yang kita tau brown rice ni kandungan gula dia memang lebih rendah dari white rice biasa tu tau. Sebab tu la orang yang diabetic one of the way nak control gula adalah dengan consume brown rice. Yalah, kita kan orang Malaysia ni makanan ruji kita nasi kot. Kalau aku tak makan nasi, boleh mengigil kot.


Brown rice anatomy vs white rice anatomy.


Cliche kot orang cakap brown rice ni tak sedap kan???? Selalu kot duk dengaq macam ni. Hmm brown rice tu tak sedap la bla bla bla. TAPIIIII hampa tak try lagi satu produk yang berasakan brown rice ni. Kalau hampa nak tau, Nutri Brown Rice ni menyediakan a few selection of brown rice instant beverages.

Jom tengok antara kebaikkan Nutri Brown Rice ialah:

  • Mengurangkan kolestrol dalam darah.
  • Mengurangkan tekanan dalam darah.
  • Melindungi jantung
  • Membantu sistem penhadaman
  • Mengawal berat badan.



Antara selection Nutri Brown Rice.


Senang! In scahet saja. Koyak-koyak bancuh and minum.



Dah la rasa sedap, pastu of course la lagi sihat kan. Yang penting lagi pantas nak disediakan. Ya lah, zaman lani harus la semua nak pantas kan.

Jom kita tengok khasiat in every selection tu.


Nutri Brown Rice - Original (No sugar added)




Untuk selection ni, Nutri Brown Rice in Original ni disediakan tanpa gula tambahan tetapi diperkaya dengan INULIN yang bagus untuk mengawal kandungan gula di kalangan pesakit diabetic. Sesuai diminum begitu saja.


Nutri Brown Rice - Chocolate



Mengandungi zat besi dan kalsium yang penting untuk kesihatan tulang. Sesuai juga diambil oleh kanak-kanak kerana kandungan zat besi dan kalsium nya.



Nutri Brown Rice - Inulin



Made special for pregnant mommies. Ibu-ibu mengandung disyorkan untuk mengawal kandungan gula di dalam badan semasa mengandung. Kandungan inulin membantu untuk perkembangan good bacteria( prebiotic) di dalam colon. Antara kepentingan prebiotic adalah:

  • Help increase calcium dan mineral absorption dari pemakanan kita.
  • Healthy immune system.
  • Mengurangkan masalah usus.



Nutri Brown Rice - Honey



Didatangkan dengan 100% natural floral honey secara berasingan.

Madu berti dak sebagai natural sugar with low sugar ditambah berasingan. Madu dipercayai promotes better sleep dan meningkatkan memori.



Nutri Brown Rice - Oats & Soy Lecithin



Soy lecithin membantu improves brain function, lower cholesterol level dan essential for liver health. Orang yang tak suka telan oat, pasti suka telan yang ni tau!

Kami da try kelima-lima selection ni tau. Sedap wei. Macam kami yang kelam kabut forever ni memang sesuai sangat la ada product hat baguih lagu ni. Dah la on the go sangat, berkhasiat pulak tu!


Dijamin halal dan low sugar content!


Hampa kalau nak tau info lebih lanjut tentang produk-produk Nutri Brown Rice ni boleh la ke:

Website : 



Facebook:



Rugi betul rasa tak kenal produk Nutri Brown Rice ni masa preggy dulu. Kalau kenal mesti dapat elakkan GDM hari tu kan. Takpa lah, next pregnancy kalau ada rezeki lagi boleh la try kan ambil Nutri Brown Rice ni as one of the diet kan. Kata orang lebih baik dari mencegah. Seksa wo kena GDM masa pregnant. Tak larat ulang alik ke klinik tau. Apapun, memang suka sangat dengan produk-produk dari Nutri Brown Rice ni sebab berkhasiat.


Thursday, July 20, 2017

Palace Of The Golden Horses , "Hotel Luar Biasa"

Dulu masa study dekat Melaka, everytime nak masuk Tol Sg Besi tu akan lalu kat area Mines and memang akan selalu nampak la kan Tasik Mines ni. Dan dari jauh boleh nampak kot tersergam indah sebuah "istana" hotel kat situ.

Dalam hati, alahai bila lah nak dapat duduk kat dalam "Istana" tu. Nak duduk istana betul memang takla kan. Hatta kalau anak raja meminang aku pun akan ku tolak demi cintaku kepada papa dua orang princess aku ni haa ( coi sangat kan).


Pic courtesy to http://www.palaceofthegoldenhorses.com.my

Dari jauh dah tesergam indah.


Hotel yang persis istana ni dari jauh tesergam indah kot. Kalau dari hiway tu memang boleh nampak cantik and bersinar-sinar ja. Dalam hati  In Sha Allah satu hari nanti mesti nak jugak duduk dalam "Istana" ni.


Pic courtesy to http://www.palaceofthegoldenhorses.com.my

Gah sangat interior dia



Pic courtesy to http://www.palaceofthegoldenhorses.com.my

Gah sangat dengan horses nya.


Apa yang menarik pasal Palace of the Golden Horses ni, hotel ni telah mendapat gelaran " Asia Most Extraordinary Hotel" dan yang paling menariknya hotel persis istana ni terletak di Mines Wellness City. Dengan berlatar belakangkan Tasik Mines yang indah tu, romantik sangat kalau dapat bercuti dengan si suami kat sini kanπŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹. Anak jangan dilupakan. Setiap masa pun kena kilik anak untuk moment2 bahagia macam ni.


Pic courtesy to Google

Cantik sangat boleh ferfeeling naik bot kat tasik menikmati pemandangan tasik dan istana tesergam indah ni kan.



Apa yang bestnya tentang Palace Of The Golden Horses ni, hotel ni terletak kira-kira:

  • 15 minutes from KL center.
  • 35 minutes from KLIA.
  • 1.97km from Sungai Besi LRT station.
  • 2.12km from The Mines Wonderland.
  • 2.33km from Bukit Jalil LRT station.
  • 3.00km from Seri Petaling LRT station.
So memang easy acess sangat la kalau nak ke hotel ni menggunakan public transport pun.


Bilik dia pulak tak payah cakap la memang cantik nak matiiii dah. Terasa macam Queen Alia sangat kalau duduk kat dalam tu.

Mengumumkan ketibaan King Amir & Queen Alia...troott trootttt....

Berangan sangat kan.

Jom cuci mata dengan gambar-gambar pilihan bilik yang ada di Palace Of The Golden Horses ni.


Pic courtesy to Google.



Pic courtesy to Google.

Cantik kan. Macam kat England pulak rasa. Ke kat Buckingham Palace niπŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹




Pic courtesy to Isaactan.

Dining area. Eh ni hotel ke istana ni???



Pic courtesy to Isaactan.

Katil tu katil tu. Memang macan kat istana sangat kot.



Pic courtesy to Isaactan.

Siap ada tub mandi macam ni lagi.  Ferfeeling Queen2 sangat. Kahkah.


Harga????

Gulp telan air liur wei kompem mahal ni. Kompem!!!

TAPIIIIII.....

Hampa jangan takut...sebab dengan TRAVELOKA,  yang mahal pun boleh jadi mampu diduduki gituuu haaa.

Tak percaya?????

Meh check it out dekat traveloka meh....

Meh check kat TRAVELOKA _PALACE OF THE GOLDEN HORSES

In Sha Allah, harga yang ditawarkan di TRAVELOKA adalah antara yang berbaloi dan murah yang ditawarkan di laman sesawang.

Jom hampa kita pakat booking kat TRAVELOKA ni, boleh ferfeeling duk dalam palace and ferfeeling jadi Queen sat walaupun hanya untuk sehari. 😘😘😘


Property Hunting at Batu Kawan Penang

Cakap pasal property ni kadang-kadang memang takutttt wei tengok house price tu. Pfffttt lap peluh jap. Tapi kalau tak beli property lagi la rugi kan.

Tambah-tambah kat Penang ni, harga rumah memang serious cakap paras-paras gayat la jugak.

Alhamdulillah dapat jugak sebijik rumah dekat Batu Kawan ni di bawah projek PDC (Penang Development Corp) .  Rumah mampu milik ja lah kan. Mahal-mahal kedaung memang tak la lagi.

So kelmarin, jalan-jalan area Batu Kawan and tunjuk la kat maktok n usu Adriana n Aishah rumah baru kami. Tetiba adik aku (Usu depa berdua) berminat pulak nak beli. So hari ni kami pun apa lagi bergegas la ke PDC Gallery dekat Batu Kawan ni untuk tengok show room.


Maktok budak berdua ni.


Township planning untuk Batu Kawan. Kalau tengok lani memang yang da siap rumah kami and Design Village outlet. Tapi In Sha Allah in next 2 or 3 years bila Ikea, KDU, and international school siap boleh pergi jauh.

So dekat projek PDC ni nama dia Suria I, bawah E Hijau Komuniti. So basically ada 3 jenis rumah. Bermula dari 800-1000square feet. Yang kami beli 1000 square feet.

Jom tengok show room untuk ;

1000 square feet.

Harga RM222K (melalui state ..tapi que dia Ya Rabbi) / RM242K (open quota..so kami opt for dis choice sebab tak tau kalau nak tunggu turn state bila nak dapatkan)



Suka sebab kitchen dia agak luas!



Ni pulak second bedroom ya



Ni pulak bedroom yang paling kecik ya.


Ni toilet kat luar tu.


Master bedroom



Toilet kat masterbedroom



Cantik kan ruang makan ni. Dah nampak da nak susun macam mana nanti.


Ni dari ruang tamu.



 Suka betul design macam ni. Full sunlight gitew haa.


Ruang tamu.


Hallway nak ke bilik!

Rumah ni bagi aku memang sangat perfect sangat-sangat dah. Cuma ralat kenapa PDC tak buat yang ada balcony. πŸ˜“πŸ˜“πŸ˜“



Jom tengok yang ;

900 square feet

Hrga : RM162K ( melalui state) /RM182K ( open quota)

Tapi unit untuk 900 square feet ni LIMITED sangat.


Kitchen dia. Luas kan. Tapi tak seluas yang 1000square feet la kan.


Pandai ID ni buat design open concept gini haa.



Bilik paling kecik.


Second bedroom


Master bedroom


Toilet dari master bedroom


Ni haa dari hall nampak la segala ruang makan.


 Ruang dekat hall.

And last unit:

800 square feet

Price : RM80K kalau tak silap...pretty cheap rite? Tapi semua unit ni under state. Takdak open quota and yang memohon hanya untuk yang bergaji bawah dari RM3.5K dan ni first house katanya.


Ruang dapur agak limited.


Cantik kan hias hall macam ni.



Ruang makan. Nak ilusi luas, jangan lupa pasang cermin sebesar alam.


Stailo


Ruang bilik paling kecil.


Dua bilik utama, keluasan lebih kurang sama. Memang master bedroom takda toilet attached ya.


Ada 1 ruang shower. And ada satu toilet untuk memerut. Tapi both selesa la.






Ruang tamu


Ruang makan pun nice ja ID ni buat. I liokke.

So basically, aku rasa rumah yang PDC buat ni memang antara yang termurah dekat area Batu Kawan ni. Kalau nak harap Aspen, Setia, Ivory ka memang xdapat kot harga ni.

Tambah value tempat ni pun akan naik in the next 4 to 5 years. Pejam celik pejam celik tak lama pun.

Tercapai juga impian aku nak berumah di tepi Ikea. Kahkahkah. Itu la husband aku selalu duk kata sangat, nanti I beli kat u rumah sebelah Ikea. Alhamdulillah termakbul. Sesungguhnya kata-kata itu kan doaπŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹


And harap-harap jugak la adik aku punya application untuk membeli kat sini approve. Lagi pulak lepas ni dia base kat Jeddah balik, memang apa-apa kena guna nama mak aku jugak untuk senangkan apa-apa urusan jual beli kat sini.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png