Saturday, December 3, 2016

Tefal Manual Chopper, memudahkan kerja memasak

Masalah orang yang suka memasak tapi malas macam aku ni adalah preparation bahan-bahan mentah untuk memasak. Ehhh ada ka orang malas suka memasak?Ada!!! Aku la tu!

Hahaha. Masalah paling utama, sediakan bahan-bahan masak seperti bawang cili halia semua bagai. Lagi-lagi kalau nak kena blend ka tumbuk ka. Lagi-lagi kalau nak masak masakan kegemaran cili berlado! Nak masak sedap tapi malas gila nak tumbuk2 bagai. Dah nak tumbuk pun kadang-kadang pemalas, nak blend dengan blender pun kadang-kadang punya baloq. Sebab nya nanti nak kena pasang blender lagi, cuci blender, unplug blender bla bla bla.

Tapi baru-baru ni bila dapat Box of Joy dari Lazada, terus melompat woweeeee. Akhirnya orang pemalas macam i ni dapat la alat yang memudahkan kerja-kerja di dapor.


Tefal Manual Chopper
RM85.90

Sapo la nak bagi buto-buto ja kek ekau kan. Dapat ni bersyukur la Malaysia masih aman gitew. Ehhh?

Tapi apa pun Tefal Manual Chopper ni memang la tersangat-sangat best oi. Nak guna takyah susah-susah nak plug in, cuci n cabut plug n simpan bagai. Main tarik-tarik ja zasssss siapppp.


Sumbat ja dalam ni haa.


Nak ni main tarik-tarik ja. Tak ke senang gutu?


Nah tengok hasilnya. Ni kalau guna buat sambal belacan pun kira aci sangat la ni kan.

Jom tengok hasil-hasil masakan guna Tefal Manual Chopper yang memudahkan kerja i yang pemalas ni.


Sotong stim limau.


Daging jeruk berlado dengan sawi putih.


Nasi goreng cili padi.


Nah, memang memudahkan kan???
Aku pasti korang-korang yang setara tahap kemalasan dengan aku pun mesti suka gila dengan Tefal Manual Chopper ni.

Korang-korang yang nak dapatkan Tefal Manual Chopper ni boleh dapatkan di LAZADA ya

Oh ya, jangan lupa SALES kat LAZADA still ON tau.






5 comments:

  1. wah bestnya. dpt jgk yg tu. tp belum try. halus betul kisar tu. hehe

    ReplyDelete
  2. berkenan la alia.. nak beli jugak la seketoi..;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli kak farah...
      Mmg best sgt2 benda alah ni

      Delete
  3. Mahal jugak chopper tefal ni. Tertarik nak beli sbb byk good review

    http://www.fatindays.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png