Agoda


Saturday, June 25, 2016

I'm in love with Pandora Rosegold Ring

Bling bling bling...

Currently obesses with Pandora Rosegold ring!
Lawa mak aih. Harga pun lagi la lawo.

Satu set kata kau. Haaa amik. Kalau aku kayaaaaa...aku terus beli syarikat Pandora oi oi!

Bow ring ni paling faveret la haiiii...
Mampu beli yg pandora silver bow tu ja lah dulu. Mana tau nanti duit terlebih skit nak beli yang ni pulak ke. Retail price kat Malaysia RM1999. hell yeahhh. Kena survey rega kt Oz berapa pulak.

Kenapakah ekauuu lawooo sangat ehh janggg...
Dan kenapa ekau mahei bebonar...

Orang cakap tak berbaloi beli Pandora. Well bagi aku kalau sapa yang tau macam mana workmanship Pandora will never dare to say that. Sebab dia sangat beautiful n handmade / man craft. Gila kau. Teliti nak mampuih haa. Tapi well setiap orang preference masing-masing adalah tak sama. Well aku memang pengumpul Pandora , silver sterling 925, gold bar n barang kemas and soon will start my own collection of Rosegold. Afterall, akhir zaman ni besi-besi logam-logam mak nenek ni sangat berharga oi oi. Sebab tu la orang yang kaya bukan orang yang banyak duit tapi banyak simpanan emas dan peraknya.

Hai la rosegold...bilakah engkau akn menjadi milikku???

Friday, June 24, 2016

Instant Shawl Cantik dari ZT Zeal Closet

Hai korang..
sedar tak sedar hari ni dah masuk 19 Ramadhan. Yes Syawal just around the corner?
how's the preparation? Mine? Still waiting for few items to reach my door steps. Zaman Click2 la kata kan. Forget the hussle nak merentas jammed bulan puasa ni, nk haus n lapoooorr tengah puasa lagi2 tengah preknan ni. Memang tak la! So apa kita buat, cuci mata kat Facebook, Instagram & any on9 website...bila berkenan kita proceed the NEXTTTTT STEP! senang kan...

korang tau tak style shawl yg berjurai-jurai kat tepi muka tu...
alaaaa yang macam ni tu....

Sebenarnya kan suka sangat-sangat dengan stail gini tapi seriously skill melilit aku dah hilang....dah tu asyik pakai instant shawl ja, so shawl panjang lilit tu agak dah lupa n ke laut la bila nak melilitnya. Tapi serius nak sangat pakai yg berjurai-jurai tepi muka ni.

Tapi kan bila terpandang ja shawl style kat atas, rupa-rupanya INSTANT SHAWL!!! La, mati-mati mak hingat long shawl tu kan tapi lilit. Tengok-tengok lagi haihh terus jatuh cinta sebab kaler maler dia pun mok cun sangat-sangat. Kat mana aku usha instant shawl lawa ni, kalau nak tau instant shawl lawa ni dari ZT ZEAL CLOSET. Instant shawl dia serius lawa-lawa bejurai-jurai gitu.

Lawa kan kaler-kaler dia.

Bukan plain saja ada ya anak-anak dan mak-mak yang vogue sekalian, corak2 pun hadoooo.
Lawa-lawa pulak tu. I is rambang mata. Cantiknya ZT ZEAL Closet punya isntant shawl ni.


Mula-mula masa instant shawl ni sampai, aku agak tak reti di situ nak pakai macam mana. Nak pusing lagu mana. Eh rupa-rupanya macam ni saja. Serelum pusing-pusing skit dah siap. Boleh adjust kelabuhan dia (yang ni bonus point untuk aku..sebab aku memang nak tudung yang boleh cover apa yang boleh cover kan). Thank you ZT ZEAL Closet sebab wat shawl yang patuh syariah gitewww.

Sukanyaaa bila pakai shawl ni. First time pakai instant shawl jurai-jurai gini. Heee mcm stailistaaa la sangatttt. Hihihi

Harga pun tak mahal, cuma RM36 jer utk satu instant shawl ni. Beli 3 cuma RM100. Berbaloi kan harga yang ditawarkan. Korang taknak grab ke 3 helai terus???

Bagi yang nak grab instant shawl dari ZT ZEAL Closet ni boleh la cepat-cepat berbiat demikian ya.
Apa pun korang boleh check ZT ZEAL Closet dekat sini:

Fb page : ZT ZEAL Closet
Instagram : ZT_ZEALCLOSET

Whatsapp : 0169969304



Thursday, June 23, 2016

Difteria Outbreak

Difteria outbreak.
serious case! Kemon la anti vaccine, apa yang hampa mau ni?
Cukup-cukup la jadi penunggang agama dan senang-senang duk pompang-pompang kata ni agenda illuminati yang menyesatkan. Yang hampa ni tak paham-paham bahasa ka , ulama pun da cakap kpentingan vaksin ni.

Kemon vaccine ni salah satu cabang ilmu perubtan, sains dan teknologi. Kau ingat ilmu ni dari mana? Dari Allah juga beb. Berlapang dada lah. Terima pendapat yang ahli nya, kalau setakat belajar dengan gugel tak abih-abih..class Biologi dulu pun cikgu ajaq duk melena kat belakang tak yah nak pompang-pompang itu la ini lah.

Dulu aku tak kesah pun ngn golongan anti vaccine ni sebab bagi aku tak kacau aku pun. But after serial of outbreak- pertusis, polio , measles dan yang laest difteria ni memang serius shit aku kesah!!!! Hang tak sayang anak hang sudah la...tapi tolong la kesian kat makpak yg memang duk vaccine anak depa especially baby2 yang baru ja beranak and tak cukup lagi bulan untuk p jab tak memasal-masal ja kena jangkit measles la pertusis la apa bagai. Ada otak pikiaq la sama, tak payah nak jadi penunggang agama tak habis-habih haih. Otak mana otak?

*** harap-harap kerajaan boleh mnimbangkan cadangan bagi certificate utk setiap vaccine yang diwajibkan supaya annti senang nak p tadika ka sekolah ka kena refer dengan cert2 ni semua. Time tu hampa ajaq la anak hampa guna gugel sajaaaa.

BAJU RAYA PLUS SIZE DARI SIZE S-8XL HANYA DI ZAITHALEA BUTIK.

Kami di sini untuk Karnival Hijabey 2016 di Spice Arena Penang atau lebih dikenali sebagai PISA di kalangan Penangites. Karnival yang bermula dari 18-19 June yang lepas menawarkan pelbagai fashion muslimah yang sedang meningkat naik dalam industri fashion di Malaysia.
Sapa hat takdak baju raya lagti eloklah ke karnival-karnival macam ni. Serius akan rambang mata dan harga-harga yang ditawarkan pun biasanya jauh lebih murah.

Macam for me of course la ada limitation since size-size "comel" ni limited sikitkan design and pilihan yang available. Tapi memang bila tengok collection dari Zaithalea ni terus rasa YEAYYYYYYY SERONOKNYAAAAA....finally ada gak baju plus size untuk orang macam i ni. Size yang ditawarkan bermula dari size S hingga ke 8XL. Susah kot nak cari butik plus size kat area utara ni. So bila ada tu macam syukur gila kot. Dah la design pun lawa. Susah kot nak cari kebaya untuk plus size.

Nin dia haaa Ramona Kebaya for plus size macam i. Adoi lawa nya dua-dua kaler ni. Pink nampak shuweeet sangat tapi hitam efek kurusssss. Haihhhh rambang mata ni.

Ni pulak baju kurung kedah untuk plus size , nama diberi Ku Kamariah Kurung Kedah. Dulu-dulu masa kurus sikit memang aku suka sangat pakai baju kurung kedah sebab selalu bagi efek nampak tinggi and kurus sikitttt la,. Bila nampak baju kurung kedah plus size ni hati ada sinyumm skit la sebab yesss ada jugak baju kurung kedah untuk si plus size yang comel-comel macam ni. Material kain pun bagus. Memang jenis bila pakai tak rasa panas , memang bonus point la kan. Sesetengah tu size da besar tapi material pulak alahai. Tapi baju kurung plus size dari Zaithalea ni In Sha Allah mesti korang-korang yang plus size macam aku ni akan puas hati jugak.

Koleksi-koleksi baju kurung plus size dari Zaithalea tersusun rapi. Senang nak Tengok kaler and size tau.


Koleksi Instant Shawl dari Zaithalea. Lawa-lawa shawl dia. Memang serius rambang mata.


Selain dari koleksi baju kurung plus size yang menarik dan shawl, Zaithalea jugak mempunyai koleksi ispired perfume antarabangsa tau, Zydora Perfume namanya! haaa bau memang long last sangat takyah cakap la. Cik Wilma (Pengasas Zaithalea ) kasi kami satu perfume tau. Pilihan aku Victoria Secret Bombshell tu. Bau dia memang sama sebijik and sangat-sangat long lasting bau dia.

Pengasas Zaithalea, Cik Wilma bersama Datin Ismalina Ismail yang datang melawat ke booth Zaithalea hari tu. Sempat juga Datin berikan beberapa tips berniaga untuk Cik Wilma, aku apa lagi tumpang sekaki la mendengarnya. Ya lah aku pun memang minat bisnes kan. So tak salah rasanya dengar tip-tip berniaga dari golongan-golongan yang berbeza ni kan.

Ni la Cik Wilma, sempat ajak selfie dulu. Seorang yang friendly da peramah angat-sangat.

Lepas ja dari melawat booth kat Spice Arena ni, maka kami pun gerak la ke Olive Tree Hotel yang terletak di depan Spice saja. Thanks Cik Wilma belanja kami buka puasa dekat hotel. Makanan pun sedap-sedap kan. Sapa tak suka makan free oi. hahaha

Nyum-nyum tengok ni terus telan air liur. Adehhh sory baby dalam perut. Mama cepat-cepat tak tengok gambar ni ya.

Selfie bersama rakan blogger, Cik Ika. Dapat kawan baru sorang lagi kat Penang ni.

Thanks kepada pihak Zaithalea yang sdui belanja kami buka puasa hari tu.



So kepada hampa-hampa yang terlepas karnival last week, boleh la ke karnival seterusnya yang Zaithalea join. Untuk pengetahuan Zaithalea akan join karnival pada hujung minggu ni di SP Arena di Seberang Jaya pulak. BOOTH NUMBER C5 TAUUU. ***of coz time carnival ni harga memang SALE KAW KAW. hee takmau ka hampa-hampa semua?



SEE...very the cantik kan. Rambang mata tauuu.



TAPI kalau korang tak dapat jugak nak pi weekend ni, korang boleh ja terus WALK IN ke butik diorang tau

ZAITHALEA BOUTIQUE
NO 1-2-12A , I-AVENUE,
MEDAN KAMPUNG RELAU 1,
BAYAN LEPAS,
PENANG

IG: ZAITHALEA
FB PAGES : ZAITHALEA BOUTIQUE

Whatsapp: 0164456435


Monday, June 20, 2016

High quality long shawl from Fa.B.ulous Hijab

Sedar tak sedar dah masuk 15 Ramadhan. Fuh cepatnya masa berlalu kan. Rasa cepat sangat. Lagu raya pun da start berkumandang di corong-corong radio. Fuhhhh. Sabar ja lah.

Preparation nak raya korang macam mana?
Baju, kasut , handbang , shawl semua dah beli ke? Aku pun ada lagi benda-benda kecik-kecik yang tak beli lagi. Dahulukan anak dulu la kekdahnya. Tapi serius makin lama mencari makin serabut kadang-kadang tu.

Tapi bila ja terjumpa saja Fa.B.ulous Hijab ni terus rasa jatuh cinta dengan koleksi long shawl dia. Banyaknya kaler cun-cun. #matilamaknakoi .

Shawl yang cantik ni memang cukup panjang untuk korang yang mementingkan keselesaan (cover dada uolls) , 2.0m x 0.8m tau ukuran dia. Lilit jangan tak lilit la jawabnya.
Material kain pun selesa ya, shawl ni diperbuat daripada high quality heavy chiffon tau. And tak payah susah2 nak iron bagai (ni memang bonus point utk orang yang nak cepat kan)

Harga pun serendah RM35, BELI 3 CUMA RM100. Dan paling best tu POSTAGE FREE. Wewit dah la kaler semua lawa2. Mak is rambang mata nak oi.

Cantik ja owner dia melaram dengan long shawl dari Fa.B.ulous Hijab ni.


Untuk usha-usha dengan lebih details kaler2 yang available boleh la ke Facebook page Fa.B.ulous Hijab dan instagram account Fa.B.ulous Hijab


Fb page: https://m.facebook.com/Fa.B.ulousHijab88/

Instagram : www.instagram.com/fa.b.ulous_hijab


ATAU

WHATSAPP

FATIN: 0175777144


Saturday, June 18, 2016

Wanita mengandung dan berpuasa




Sharing from Dr Suriyakhatun Facebook.

Ramadhan musings untuk wanita mengandung ( saya akan beri tips puasa ibu mengandung pada posting lain - yang ini adalah untu soul searching , Ramadhan dan dekat ni )

Wanita mengandung tidak wajib puasa namun ramai wanita akan berpuasa juga semasa mengandung sebab susah nak ganti pada bulan lain. Ini sebab utama . Sebab yang lain adalah kerana wanita mengandung nakkan pahala ibadah puasa dan sayang serta rasa bersalah untuk tinggalkan puasa seolah dia berdosa pula .

Apa pula kesan untuk anak yang dikandung ? Sebenarnya jika ibu yang mengandung :

1. kurang darah/ kurang zat galian
2. tidak naik berat badan seperti yang sepatutnya
3. kurang selera makan semasa berbuka dan sahur
4. makan tak betul ( tidak ada nutrisi dan tidak seimbang ) semasa berbuka dan sahur
5. Ada penyakit yang menjejaskan penghazaman
6. ada penyakit kronik yang lain
7. hampir cukup bulan ( bahaya prem labour kalau hypoglycaemic )
8. Sering pitam dan peluh sejuk semasa puasa
9. tekanan darah terlalu rendah
10. Gestational diabetes ( Kencing manis waktu mengandung)

Ada kemungkinan puasa ibu akan menjejaskan perkembangan bayi dalam perut dan membawa masaalah kesihatan yang kronik pada bayi .

Bagi wanita mengandung yang tiada masaalah seperti di atas , kenalah nilai dengan penuh ikhlas niat dan sebab dia nakkan puasa dan nakkan puasa penuh.( mungkin lebih mudah untuk puasa selang-selang ) . Fikirkan juga bahawa puasa boleh diganti dan Allah swt dengan rahmat Nya telah mengizinkan untuk tidak puasa tetapi bila anak dalam kadungan terjejas, ia mungkin menanggung masaalah kesihatan seumur hidup sebab bayi dalam kandungan sedang lalui proses 'development of organs' dan kurang nutrisi pada waktu tertentu dalam proses ini akan menjejaskan organ terlibat .

link ini memberi jangka masa kandungan dan perkembangan organ janin

http://www.babycenter.com/0_fetal-development-timeline_10357636.bc

Friday, June 17, 2016

Raya Giveaway : Jualan Raya Meletop 2016

haiiiiiii.....
hampa semua macam mana so far berpuasa di bulan yang mulia ni?
sehat tak? mata and mulut ada jaga dak? kikiki.

preparation nak raya hampa semua so far macam mana dah?
kami anak beranak baru on the way nak shopping raya. kadang-kadang pening juga kan nak beli macam mana baju untuk kita, untuk anak, untuk suami lagi. haihhhh peningggg. Ya lah kan sekarang semua tu melibatkan kos. Baju kurung anak pun aku tengok sekarang ni sampai RM75 untuk size si kenit ni. apa kes betul lah...mahal nya lah ***dasar mak cheapskate***

TAPIIIIII kan untuk pengetahuan hampa, satu portal online shopping yang femes iaitu Nile.com.my nak bagi duit raya kepada para blogger yang berupa WANG TUNAI SEBANYAK RM1000. oiii banyaknya. Sapa dapat untungkan. Sep da duit shopping raya kat situ. ehhh korang taknak ke? Syarat pun mudah je nak join giveaway ni. Mana tau untung-untung ada antara kita yang dapat hadiah wang tunai tu ka. Kan da selamat la duit shopping korang, siap silap-silap boleh simpan lagi...ewahhh



Ini hadiah untuk 6 orang pemenang :

RM 300 Duit Raya x 1 pemenang
RM 200 Duit Raya x 2 pemenang
RM 100 Duit Raya x 3 pemenang


Jom lah ramai-ramai kita join bagi memeriahkan lagi GIVEAWAY ini dengan follow 4 langkah mudah di bawah ni :


1. Tajuk : " Raya Giveaway : Jualan Raya Meletop 2016 "

2. Letak banner kat bawah ni dalam entry korang dan link kan banner tu dengan link yang ini :
http://www.nile.com.my/page.php?cd=111




3. Dan daripada link tersebut, korang pilih 5 items daripada "Jualan Raya Meletop 2016" yang korang nak sangat-sangat daripada nile.com.my, dan korang mentionkan dalam entry korang tu nanti sejibik macam contoh kat bawah ni ye...




Product:Classical Men Boat Shoes
JLM2016 Sales price: RM23.90
Date: 24/06/2016
Time Start:3.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 300 units only


Product: Stylish N Design Shoes
JLM2016 Sales price: RM16.00
Date: 23/06/2016
Time Start:3.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 480 units only


Product: Traveler Backpack
JLM2016 Sales price: RM19.90
Date: 30/06/2016
Time Start:3.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 300 units only


Product: Waterproof Backpack
JLM2016 Sales price: RM22.90
Date: 27/06/2016
Time Start:4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 100 units only


Product: Bow Design Princess Flats
JLM2016 Sales price: RM12.50
Date: 23/06/2016
Time Start:4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 250 units only


4. Ok. Lepas dah siap, email terus kepada give_away@nile.com.my beserta dengan detail dan tajuk :

Raya Giveaway: Jualan Raya Meletop 2016

Link blog :
Nama penuh :
No. Telefon :

5. Korang boleh check result >> DI SINI << . Tarikh tutup untuk korang update blog adalah pada : 30/06/2016 , 11.59 pm

** Ok. Itu je ! Selamat membuat entry dan JANGAN LUPA email kepada diorang seperti step-step keempat di atas ya ! Ajak la ramai-ramai kawan korang join sekali tau ! Lagi ramai lagi best


p/s : Pemilihan berdasarkan undian melalui Random.Org :)

DIY : RUGS cantik dan stailo

Hai kali ni meh nak share projek DIY untuk rumah. Ya lah, nak raya ni kan for sure ramai gila nak tukar sarung bantal la nak tukar cadar la nak tukar curtain la bla bla bla. Ada tu yang nak tukar rug/ carpet dah tak perlu pening-pening sebab meh nak share DIY Rug cantik, murah tapi nampak mewah gituuuu haaa.

Ya hampa perlukan tempat lap kaki ni ya. Beli dekat Mr DIY ada. Size sederhana RM7.90. Besar punya RM9.90. Yang pengelap kaki kat bilik ayaq ni size besar ya.


Macam yg ni guna yang size sederhana tu ya yang RM7.90 sekeping tu. Memang aku beli colourful sebab aku nak effect ceriaaa gitu utk rug aku. Bila rug ceria automatic ruang kat sini pun nampak ceria dan tak dull.

Oh ya apa yang hampa perlu buat cumalah merajinkan diri jahit jelujur ya. Macam aku yang tak reti menjahit ni boleh jahit jelujur takkan korang yang terer tak boleh nak wat kot kan.

So apa lagi boleh la buat sendiri rug untuk hari raya kan. Aku pernah ternampak rug ala-ala gini. Colorful mcm ni harga dia seriban lebih. Huwaaaa ja lah kalau nak beli. Buat sendiri maciam ni pun aku dah puas hati. Nampak hasil kerja aku sendiri. Walaupun banyak lagi ruang kat rumah ni yang aku tak puas hati lagi. Takpa la slow-slow kan.

Nanti kalau ada lagi apa-apa yang aku DIY aku akan share lagi kat blog. Sekarang tengah pikir nak DIY amenda pulak la lepas ni for projek hari raya.

Adriana's first hair salon experience

Last weekend masa nak amik stok Nars untuk customers then husband cakap kat Adriana, kakak jom potong rambut.

Nanti kakak behave kat salon papa belanja toys ok.

Skit2 toys..aku yang stress banyak sangat toys nya.

So after ja pi amik stock Nars terus naik atas cari salon untum potong rambut dia. Rambut dia ni memang menurun rambut mama dia betul. Straight+tebal+cepat panjang
Combo betul. Keluar2 dari perut pun rambut tebal sangat2 mek ni. Selalu aku la main potong ja kt rumah. Ya la duk hostel dulu pun kawan2 selalu mai tadah sruh nipiskan la..layer la apa bagai.

Saja la nak bawak kenit ni potong rambut elok-elok skit kat hair salon ni.

Nasib kakak jenis cool ja kan.

Pandai behave ya kamu.

Papa pun eksaited siap amik video bagai kan.

Da siap. Ehhh Adriana pakai helmet ke tu???

Nasib masa nk tuntut toys kt Toys R Us tu Adriana amik Suprise Eggs ja 2 ketoi. Seppp la kan. Baru rm4.40. Tq kakak...kakak mmg baik sgt2.
Mama n papa love u sayang

Thursday, June 16, 2016

Make over dapur

Wah make over dapoq haaa. Tajuk nk wowww.
Wowww la sangat kan. Sebenarnya kan cuma make over skit ja pun. Tapi impact dia tu agak lain maciammm tu yang suka sangat-sangat tu.

Used to be ruang yang sangat membencikan dan menyampah sangat.
Actually this one guna 3 tiers wooden rack tu ja, drilled n attached kan dekat dinding dapoq. Serius memang benci sangat tengok dia sebelum ni.

Selepas dicat dengan kaler kuning. Nampak la kemeriahan berganda di situ. Kalau tak haihh la nyampah nauuu nak nengok nya. Bagi korang yang nak cat perabot/rack yang selain warna putih; dinasihatkan untuk undercoat dulu ya dengan cat warna putih. Then baru la cat dengan kaler pilihan masing-masing ya noks.

Ada lagi beberapa rack dalam perancangan untuk cat kaler lain bagi nampak ceria skit. Kadang-kadang a little change in color can make a huge different to our home. Tak percaya? Try la sendiri.

Ok la, nak bersiap nak masak untuk berbuka pulak ni.

Babai.

Wednesday, June 15, 2016

Koleksi Baju Raya dari Fellina Boutique

Stressnyaaa bila tak beli-beli lagi kan baju raya. Niat di hati nak sedondon yang tersayang. Tapi ada lagi ka time-time ni orang nak amik tempahan. Nan hado laaaa.

Stress mak tauuuu.
Tapi takpa dengan Fellina Boutique hampa tak perlu nak stress-stress sangat lah. Hadap jammed tak payah. Bersesak-sesak dengan peluh menitik-nitik pun tak payah apatah lagi kehausan sebab nak cari baju raya punya pasal kan.

Dah la baju-baju pun lawa-lawa oiiii. Stress gak mak nengok nyaaa.

Jubah Khimar yang stailo

Jubah Calleryna. Amcam lawa kan???


Jubah Primrose dengan color-color yang menarik.

Baju kurung Raisya pun tak kurang jugak tarikan dia. Kaler pun semua cun-cun.

Dan untuk kaum Adam. Don't worry Fellina Boutique turut sertakan Kurta-kurta yang menarik untuk hampa.

Koleksi Kurta Panel.

Dan tak ketinggalan juga koleksi Kurta Plain.

So amcam???
Cantik-cantik kan koleksi dari Fellina Boutique


Jangan lupa click FELLINA BOUTIQUE untuk pembelian baju raya korang ya.

Selamat bershopping raya!



Monday, June 13, 2016

Resipi : Ayam Masak Cili Kering Bersama Kacang Gajus

Hai semua.
Bulan-bulan ni rajin nau nau nak update resipi sokmo kan. Hahahaha.

Kali ni nak share pasal resipi Ayam Masak Cili Kering Bersama Kacang Gajus
. Menu ni sebenarnya simple gila tapi boleh tahan sedapnya! Tak percaya??? Kena la try sendiri nanti ya.

Jom kita tengok bahan-bahan dan cara-caranya ya.


Bahan-bahannya:

* 2 ketul ayam bahagian dada- potong kecik2 ( garamkan dan letak tepung jangung dan goreng, jangan garing sangat ya)
* 5 cili kering (cuci dan gunting2)
* bawang besar (belah 8)
* bawang putih ( 4 butir, tumbuk kasar dengan lesung batu)
* kacang gajus
* sos tiram
* sos pekat
* sos cili

Cara-cara:

1. Lepas siap goreng ayam seperti yang dinyatakan diatas, maka tinggalkan sedikit minyak untuk menumis.
2. Tumis bawang besar, garlic dan cili kering.
3. Kemudian masukkan sos cili, sos tiram dan kicap pekat dan tambahkan air.
4. Then kacau-kacau dan masukkan ayam yang da digoreng tadi bersama kacang gajus.
5. Nah dah siap dah pun.

See...senang ja kan nak buat dia. Bukan payah mana pun.

Kat rumah ni part dada la paling susah nak bergerakm so bila buat mcm ni boleh pulak telan kan mayb sebab ayam tu da potong-potong kecik kan. So memang sedap la bila wat gini.

Apapun, selamat mencuba ya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png